Avantajele numeroase ale țiglei din beton

Răspunzând nevoii de adăpost, siguranță și protecție, acoperișul a devenit și un simbol ce conturează arhitectural și estetic imaginea întregii case.

 

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să își construiască locuințe care să le ofere protecție împotriva factorilor externi de mediu și, de asemenea, să le ofere confort și siguranță. Un acoperiș perfect protejează casa de factorii externi ai mediului, cum sunt ploile, vântul, umiditatea, variațiile de temperatură și zgomotul.

 

Printre cele mai rezistente tipuri de învelitori care fac față acestor condiții, sunt țiglele din beton. Greutatea țiglelor din beton este optimă, fiind calculată astfel încât să nu încarce excesiv șarpanta acoperișului și, implicit, structura casei.

 

Acoperișul din beton îți aduce o serie de avantaje, de care te poți bucura ani buni, fără griji. Mai jos am enumerat cele mai importante avantaje ale țiglei din beton.

 

Rezistență în orice condiții

Printre cele mai importante avantaje ale țiglei din beton este rezistența acesteia la condițiile extreme ale vremii, cum ar fi vânt, căderi de grindină și căderi de zăpadă. Acoperișurile BMI Bramac rezistă la încărcări de vânt cu viteze de până la 180 km/oră și la variații de temperatură de 100 º C.  Țiglele din beton exclud aproape complet posibilele pagube cauzate de îngheț.

 

Absorbție mică de apă

Rezistența ridicată a țiglei din beton  la condițiile schimbătoare ale vremii derivă din absorbția mică de apă a materialului. Cu cât absorbția de apă este mai mică, rezistența la îngheț a acoperișului crește.

 

 

Durată mare de viață

Datorită absorbției mici de apă a materialului din care este construită, țigla din beton are o durată de viață mai mare decât alte tipuri de învelitori. Țiglele din beton se află într-un proces continuu de întărire, care durează aproximativ 80 de ani. Țigla din beton rezistă timp de 400 de anotimpuri, adică 100 de ani.

 

Impermeabilitate ridicată

Gradul maxim de impermeabilitate a țiglelor reprezintă un alt avantaj prețios al unui acoperiș din beton. Acesta rezistă la încărcări de zăpadă și gheață cu greutăți de până la 650 de kilograme pe metru pătrat. Nici o altă învelitoare pentru acoperiș nu are această rezistență.

 

Izolare termică și fonică superioară

Solicitările termice și fonice exterioare pot influența negativ confortul locuinței. Învelitoarea din beton oferă locuinței protecție sporită împotriva solicitărilor termice și fonice, îmbunătățind astfel confortul casei. Datorită densității ridicate și a suprapunerii perfecte, țiglele din beton au capacitatea de a reduce zgomotul cu până la 7 decibeli comparativ cu alte tipuri de învelitori. Oamenii resimt acest fapt ca și o reducere a zgomotului la jumătate.

 

Rezistență mecanică ridicată

Procesul de fabricație este unul complex, iar deformările sau fisurile sunt aproape excluse, astfel rezultând și o rezistență mecanică foarte mare. Țiglele sunt prevăzute cu un orificiu perforat pe jumătate, scopul acestuia fiind ușurarea îmbinării cu ajutorul cuielor.

 

Precizie dimensională

Printre numeroasele avantaje ale țiglei din beton se numără și precizia dimensională a acesteia. Țiglele din beton nu se deformează în procesul de fabricație, iar acest lucru permite suprapunerea perfectă a falțurilor.

 

Renovare fără griji

În cazul renovărilor, țiglele din beton pot fi schimbate sau retușate cu ușurință, nefiind nevoie de un efort fizic și financiar ridicat.

 

Accesorii originale

Pentru ca un acoperiș să fie perfect, acesta are nevoie de un sistem original de accesorii BMI Bramac. După ce alegi țigla pentru acoperiș, abordarea acestuia ca un sistem complet este un aspect la fel de important. Un sistem complet presupune folosirea pieselor și accesoriilor pentru acoperiș care vor asigura creșterea gradului de funcționalitate al acestuia și va spori siguranța din punct de vedere al impermeabilității și stabilității. Folosind accesoriile originale BMI Bramac, îmbunătățești funcționalitatea acoperișului și crești durata de viață a acestuia. De la accesorii pentru ventilație, străpungeri, siguranța accesului pe acoperiș până la iluminat, sistemul complet BMI Bramac cuprinde zeci de accesorii pentru acoperiș.

 

Nu fă compromisuri, alege ce este mai bun pentru acoperișul tău! Casa ta și toți membrii familiei îți vor mulțumi pentru că ai grijă de ei.

 

Descoperă țiglele din beton pentru acoperiș de la BMI Bramac:  link către portofoliu produse.

© Drepturi de autor - eproiectedecase.ro