Avantajele unui acoperis mansardat termoizolat si foizolat corect

O construcție solidă este necesară pentru a locui sub acoperiș. Dacă în trecut mansarda a fost folosită ca spațiu de depozitare, pentru o lungă perioadă de timp, astăzi acoperișul se bucură de o popularitate tot mai ridicată ca spațiu de locuit.

Importanța mansardei poate fi ușor ignorată, aceasta fiind printre ultimele detalii în planificarea locuinței. Cu toate acestea, atunci când este termoizolată și fonoizolată corect, mansarda unei case poate garanta un climat de încăpere plăcut, costuri reduse de încălzire și un acoperiș permanent funcțional.

Mansarda: un spațiu util și estetic pentru locuință
Unul dintre cele mai importante avantaje ale mansardei este utilizarea eficientă a spațiului. Deși mansardele au scop funcțional, acestea pot fi transformate foarte ușor într-un spațiu suplimentar în propria locuință. Fie că este vorba despre un dormitor cu priveliște, un living modern și spațios sau locul tău secret pentru relaxare, mansarda îți poate aduce un plus de utilitate și confort.

În plus, includerea mansardei în construcția casei îți conferă un plus de valoare estetică. Amenajată într-un stil pe placul tău, mansarda poate fi locul ideal unde să îți petreci zilele ploioase și friguroase, alături de întreaga familie.

Nu în ultimul rând, o casă cu mansardă este mai ieftină comparativ cu construcția unei casă cu etaj. Fiind transformată într-un spațiu de locuit, mansarda joacă rolul unui etaj al casei.

Cu toate acestea, pentru ca spațiul superior al locuinței tale să îți aducă și confortul termic și fonic optim, izolația corectă a  acoperișului devine o prioritate.

Cum creezi din mansardă un spațiu cu un confort termic și fonic optim?
Confortul mansardei merge mână în mână cu izolația termică și fonică realizate corect. Într-o mansardă neizolată sau izolată prost se creează o ambianță de „saună”. Înainte de a te aventura în planificarea mansardei, este imperios să iei în considerare izolarea corectă și corespunzătoare a acoperișului. Numai un acoperiș termoizolat și fonoizolat corect îți poate aduce confortul optim  al unei mansarde.

Alegerea izolației potrivite este esențială pentru un acoperiș. Fie că este vorba despre construcții noi sau despre renovări, economisirea costurilor cu utilitățile este necesară, mai ales în timpul sezonului răcoros. Materialele de izolare de înaltă performanță, cum ar fi Bramac Therm Kompakt de la BMI, ajută la îmbunătățirea esteticii acoperișului, eficientizarea costurilor și creșterea valorii casei tale.

Cu ajutorul produselor Bramac Therm poți aduce mansarda la un confort termic și fonic optim, bucurându-te de un spațiu cochet, frumos și cu o ambianță plăcută.

Printre cele mai importante avantaje ale unui acoperiș mansardat, termoizolat și fonoizolat corect se numără:

  • Prevenirea pierderilor de căldură: Acoperișurile mansardate și termoizolate corespunzător îmbunătățesc eficiența energetică a casei. . Până la 25% din căldură se pierde neutilizată pe un acoperiș slab izolat. Termoizolația acoperișului blochează transferul de temperatură dintre interiorul locuinței și exterior. Astfel, veți reduce considerabil cheltuielile lunare cu energia.
  • Izolare fonică: Acoperișurile mansardate contribuie la o mai bună izolare fonică a construcției. În funcție de tipul izolației ales, aceasta va elimina sau va reduce nivelul de zgomot.
  • Confort ridicat: Cu puțină imaginație, mansarda poate deveni un spațiu confortabil și perfect locuibil în orice anotimp.

Doar o structură de acoperiș care îndeplinește în mod optim cerințele structurale în ceea ce privește izolarea termică și protecția împotriva condensului poate garanta un climat de încăpere plăcut, costuri reduse de încălzire și un acoperiș permanent funcțional.

© Drepturi de autor - eproiectedecase.ro