Mansarda si cele mai mari temeri ale oamenilor

Spațiul locuibil de sub acoperiș, denumit și mansardă, a început să devină din ce în ce mai popular în rândul oamenilor care își construiesc sau renovează casa. Dacă te gândești să utilizezi acest spațiu, este bine să știi cum poți transforma dezavantajele mansardei în oportunități.

Cu toate că mansarda poate reprezenta o oportunitate excelentă de a eficientiza spațiul de sub acoperiș, oamenii încă se tem de amenajarea mansardei ca spațiu locuibil. Aceste temeri sunt urmări ale unor lucrări executate necorespunzător. Pentru a obține un spațiu perfect util și confortabil, amenajarea corectă a mansardei este cel mai important aspect.

De ce se tem oamenii să folosească mansarda ca spațiu locuibil? Două dintre cele mai comune motive pentru care oamenii evită să eficientizeze acest spațiu sunt extremele de temperatură și infiltrațiile de apă. Pentru aceste două probleme există și soluții.

  1. Temperaturile extreme

Problema: Supraîncălzirea locuinței pe perioada verii și atmosfera friguroasă din timpul iernii reprezintă una dintre cele mai frecvent întâlnite probleme în cazul mansardelor.

Soluția: Din fericire, această problemă poate fi înlăturată prin două modalități. În primul rând, o izolare termică făcută corespunzător te ajută să eviți temperaturile extreme. Alege un produs izolator de înaltă calitate din poliuretan. Toate produsele Bramac Therm au proprietăți termoizolante foarte ridicate, având capacitate izolantă mai bună decât vata minerală.

În plus, o structură a șarpantei corect executată cu spațiu de ventilare corect dimensionat sub învelitoare, ajută la izolarea termică a mansardei. Astfel, căldura transferată către spațiul locativ din interior va fi diminuată considerabil.

  1. Infiltrațiile de apă

Problema: O altă problemă frecventă la acoperișurile mansardate este faptul că pot apărea infiltrații de apă prin acoperiș. Acest lucru se întâmplă atunci când lucrările de construcție nu sunt corect executate.

Soluția: Pentru a utiliza în mod optim mansarda casei, trebuie să te gândești serios la hidroizolația acoperișului. Aceasta împiedică apa să pătrundă prin acoperiș, contribuind și la aerisirea acoperișului. Foliile hidroizolante de la Bramac  protejează împotriva pătrunderii infiltrațiilor de apă, a prafului, a zăpezii și elimină condensul din interior.

  1. Zgomotul pronunțat din exterior

Problema: În lipsa unei izolații fonice corespunzătoare, zgomotul din exterior poate cauza un disconfort pentru momentele de relaxare petrecute sub acoperiș.

Soluția: Nivelul de liniște depinde, în primul rând, de tipul de țiglă pe care îl alegi pentru acoperiș . Datorită densității sale și a suprapunerii perfecte, țigla din beton Bramac are capacitatea de a reduce zgomotul cu până la 7 decibeli în comparație cu alte tipuri de învelitori. Oamenii resimt acest fapt ca și o reducere a zgomotului la jumătate.

Izolarea termică și fonică a mansardei unei case pot garanta un climat plăcut, costuri reduse și un acoperiș perfect funcțional.

Doar o structură de acoperiș care îndeplinește în mod optim cerințele structurale în ceea ce privește izolarea termică și protecția împotriva condensului poate garanta un climat de încăpere plăcut, costuri reduse de încălzire și un acoperiș permanent funcțional.

Acum că ai aflat cum poți preîntâmpina problemele care pot apărea la construcția mansardei, află care sunt și avantajele acesteia. Citește articolul acesta.

© Drepturi de autor - eproiectedecase.ro